ايرج افشار سيستاني ادامه داد: با نگاه به اينکه ايران بر پايه دادههاي آماري سازمان جهانگردي در رتبه پنجم جاذبههاي طبيعي و جايگاه دهم جاذبههاي تاريخي قرار دارد، ميتوان فهميد که از توانمنديهاي بالايي در معرفي و ترويج صنايعدستي برخوردار است.
وي با اشاره به اينکه گوناگوني رشتههاي صنايعدستي زمينه ساز رسيدن به اشتغال کامل در کشور است، اظهار داشت: ضمن اينکه هنرهاي سنتي و صنايع دستي نقش مؤثري در شکستن مرزهاي قومي و اقليتي کشور دارد.
اين استاد دانشگاه تصريح کرد: اين در حالي است که صنايعدستي از گذشته تا به امروز به عنوان يک عامل مؤثر در کسب درآمد و تأمين نياز خانوادهها مطرح بوده است.
عضو شوراي عالي صنايعدستي با بيان اينکه يکي از ويژگيهايي که بيانگر چگونگي فرهنگي هنر است، تکرار ناپذيري است، گفت: دست ساختههاي هنرمندان در هر عرصهاي اثري جدا از ساير هنرمندان است.
سيستاني در ادامه اظهار داشت: واژه دستي در صنايعدستي تکيه بر تواناييهاي سرپنچه و دستان هنرمندان صنعتگران اين عرصه دارد که فرآوردههايي همگون و نه يکسان پديد ميآورند.
وي با تأکيد بر اينکه صنايعدستي و گردشگري بزرگترين جنبشهاي اجتماعي در زندگي انسانها را پديد ميآورند، افزود: گردشگري و صنايعدستي پوياترين بخش اقتصادي جهاني را به دنبال دارد و در آيندهاي نه چندان دور سرآمد ساير بخشها خواهند بود.
عضو شوراي عالي صنايعدستي ادامه داد: صنايعدستي و هنرهاي سنتي از 9 هزار سال پيش پرچم و سند فرهنگي کشورما بوده است. بنابراين با توجه به پتانسيلهاي غني و دست نخورده اين بخش، صنايعدستي در چند سال آينده جايگزين مناسبي براي درآمدهاي حاصل از نفت خواهد بود.
ايرج افشار سيستاني خاطرنشان کرد: در حال حاضر صنايعدستي ميتواند به عنوان کامل کننده صنعت گردشگري در عرصه جهاني مطرح باشد.
وي يادآور شد: صنايعدستي در کنار صنايعي چون فناوري اطلاعات و نفت ميتواند به عنوان يک صنعت انسان محور با صرف کمترين هزينهها، بيشترين بازخورد را به همراه داشته باشد./111
انتهای پیام/